
دبیر شورای عالی فضای مجازی، دکتر ابوالحسن فیروز آبادی، در گفتگو با روزنامه خراسان در قسمتی از صحبتهای خود از مزیت ارزهای دیجیتال برای کشور میگوید.
این روزها بحث در رابطه با ارز دیجیتال داغ شده است. در این حوزه نظر شورا چیست و برای آن چه آیندهای را تصور میکنید ؟
«ارز دیجیتال یک موضوع حقیقی است که در خارج از کشور وجود دارد. مرکز ملی نخستین جایی بود که به آن به طو ویژه توجه داشت. با توجه کردن به بررسیهای ما و فوریت مطلب، این تصمیم را گرفتیم که به دولت کمک کنیم و توجه به اینکه در کمیسیون اقتصادی دولت هم همکاری داشتیم در نهایت برای سازمانهای متعدد از قبیل وزارت نیرو، بانک مرکزی، معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان بورس سندی تهیه نموده و تقسیم کار کردیم.
ما در مرکزاین اعتقاد را داریم که ارز دیجیتال در جهان گسترش پیدا میکند و با توجه نمودن به شرایط ویژه کشور ما که هم در صادرکردن نفت دچارمشکل هستیم وهم اینکه از یک سو ارز دیجیتال به شدت فضای واقعی،اعمال حاکمیت پذیر و قانون پذیر نمیباشد، و از سوی دیگرهم تحمل کردن تحریم ها قابل ذکر است،ما بر این اعتقاد میباشیم که این حوزه با ساماندهی مناسب میتواند مفید بوده و وزارت نیرو باید در قاعدهمند بودن آن همکاری کند.»
اولا باید این مسئله تعیین شود که این ارز پول هست یا کالا؟
وی اظهار داشت:
«سپس اینکه به چه نحوی مبادله شود مشخص میشود یا ارزی که در داخل ماین میشود آیا این امکان وجود داشته باشد که در داخل هم قابل معامله باشد،ارز ملی در فضای مجازی داشته باشیم و رسمی باشد؟ و….
اینها موارد اشاره شده بحثهای اجرایی میباشد که در دولت باید تصمیمگیری شود که متأسفانه دولت در این حوزه به سرعت عمل نکرده است اما در حوزه سیاستگذاری این را بهعنوان امر واقع باید پذیرفت. در خارج از دولت اختلاف نظراتی هم وجود دارد که در بعضی از سازمانها ملاحظاتی داشتند و گزارشهایی را ارائه داده بودند که قرار بر این شد که کار بیشتری انجام شود.»