
معاون فناوری بانک مرکزی در بیانیه ای عنوان کرد عرضه پول در اختیار بانک مرکزی است و هیچگونه ارز دیجیتال مختلفی را به جز ارز دیجیتال بانک مرکزی رسمی نمیدانیم، او همچنین گفت: ممکن نیست که این ارز دیجیتال امسال عرضه شود.
به گفته از خبرگزاری مهر، مهران محرمیان در جواب به این سوال که آئین نامه مخصوص عرضه رمزارزها چگونه است، گفت:
بانک مرکزی به طور مداوم بر روی آئیننامه اختصاص داده شده در مورد رمزارزها در حال تدوین و بررسی کارشناسی و تکنیکی است و هنوز یک سری مسایل به عنوان شک و شبهه وجود دارد که سعی در رفع آن ها داریم. پس باید فرصت داد تا تلاش و بررسی هایی که این بانک انجام داده، به نتیجه دلخواه برسد؛ تا روزی که به جمعبندی جامع و کاربردی نرسیده است، قادر نیستیم عرضه عمومی را انجام دهیم.
معاون فناوری بانک مرکزی با اظهار این موضوع که این بخش به عنوان سیاستگذاری پولی کشور، نظر خود را در خصوص رمزارزها در قبل اعلام کرده، افزود:
این دیدگاه و نقش برای رمزارزها در اقتصاد ایران، همچنان شفاف نیست؛ وزارت نیرو و بقیه نهادها، غالبا بر روی ماینینگ تمرکز ویژه دارند و بانک مرکزی نیز سیاستگذاریهای موبوط با بهره بری از رمزارزها و کاربرد آن در اقتصاد ایران مورد بررسی دقیق قرار میدهد.
وی همچنین گفت:
قصد اصلی بانک مرکزی در این موضوع، تنها عرضه رمز ارز تبوسیله بانک مرکزی است.
محرمیان در جواب به این سوال که زمان شش ماهه صاحب نظران در خصوص دستورالعمل رمزارز به اتمام رسیده است، گفت:
ما در خصوص همان دستورالعمل تلاش کرده ایم و به صورت جدی ساخت و عرضه رمزارز بانک مرکزی را پیگیری میکنیم؛با این وجود در این خصوص نظرات و انتقاداتی به دست ما آمده که آن ها بررسی و دستهبندی شدهاند.
تو در جواب به این سوال که آیا رمزارز بانک مرکزی امسال عرضه میشود، گفت:
من گمان نمیکنم که رمز ارز بانک مرکزی به انتهای امسال برسد و قادر باشیم آن را رسمی کنیم.
وی همچنین در جواب به سوال خبرنگاره مهر در مورد اینکه، آیا بانک مرکزی به عنوان بخش سیاستگذار، در این خصوص ، آرام عمل نمیکند، افزود:
ما فکر نمیکنیم که در این خصوص دیر شده است؛ زیرا که هیچ کشوری در دنیا، مشابه رمزارز موفق ملی یا بانک مرکزی ، تا به حال توسعه نداده است و ما اکنون قادریم در ضمه کشورهای نوگرا و کوشا در این حوزه باشیم.
محرمیان در جواب به این سوال که آیا رمزارزهایی که از طرف بعضی از بانکها با حمایت طلا عرضه شده است، از طرف بانک مرکزی قانونی و رسمی شناخته میشوند؟، گفت:
خط قرمز بانک مرکزی، ساخت پول و توسعه پول است؛ زیرا که عرضه پول، در همه کشورهای دنیا، در اختیار بانک مرکزی است و یقینا ماهم چیزی جز آن را قانونی و رسمی نخواهیم دانست.