
افغانستان در حال تلاش برای تقویت اقتصاد بیمار خود با بیت کوین است.
رئیس بانک مرکزی افغانستان خلیل صدیق، در نشست بهاره سالانه هیئت مدیره گروه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در واشنگتن به ایشیا تایمز (Asia Times) گفتند که امکان دارد افغانستان اوراق قرضه ارز دیجیتال مستقلی ارائه نماید که از فناوری بلاک چین استفاده میکند.
هدف از این کار جمعآوری ۵.۸ میلیارد دلار برای حمایت از بخشهای بحرانی معادن، انرژی و کشاورزی این کشور می باشد.
افغانستان در سه دهه گذشته با بحران اقتصادی سختی دست و پنجه نرم میکند و هم اکنون۲۵ درصد جمعیت این کشور بیکار و در زیر خط فقر زندگی میکنند.
صدیق بیان نمود که از بیت کوین میتوانند در قالب قراردادهای آتی فلزات، نظیر لیتیوم، مورد استفاده قرار دهند. او افزود، ارزش ذخایر معدنی افغانستان بیشتر از ۳ تریلیون دلار برآورد شده است.
در حقیقت، انتظاراستکه این کشور یکی از بزرگترین استخراجکنندگان لیتیوم در جهان باشد که به دلیل تقاضای زیاد برای خودروهای برقی به مقدار کمی در دسترس می باشد.

کریستین لاگارد (Christine Lagarde)، رئیس صندوق بینالمللی پول، اذعان داشت که او از برنامههای بیت کوینی افغانستان حمایت خواهد کرد؛ در عین حال او اعتقاد دارد صدور اوراق قرضه بر روی بستر بلاک چین حتما قبل از اجرا به طور رسمی، در یک محیط جعبه شنی (Sandbox) مورد آزمایش قرار دهند
افغانستان تنها کشوری نمی باشدکه در حال بررسی بیت کوین است. تونس گروهی تشکیل داده است که بر روی صدور اوراق قرضه مستقل بیت کوین مطالعه میکنند.
رئیس بانک مرکزی تونس،مروان العباسی، در نشست بهاره به نمایندگان گفتند که کشورش قبلا از پرداخت نقدی دیجیتال از طریق سیستم پست تونس که توسط شرکت DigitUS Tech ساخته شده بود استفاده میکرد.
ازبکستان هیأتی را به این نشست فرستاد تا بتواند بر روی بیت کوین و بلاک چین مطالعاتی را انجام دهند. جاولون وهابف (Javlon Vakhabov) سفیر ازبکستان در ایالات متحده، به نمایندگان حاضر در این نشست گفت که اوراق قرضه بیت کوین افغانستان میتواند با بازار قراردادهای آتی پنبه این کشور همراه شود، چرا که کشورهای آسیای میانه پنجمین تولیدکننده کالاهای مبادلاتی در جهان می باشند.